CROSSFIRE ROCKET PACK (6x30mm)

 • Elérhető:Raktáron
 • Gyártó: CRESCOM
 • Cikkszám: CRC9356PTEE
 • tulajdonságok
  Hatóanyag-tartalom (g) 68
  Kaliber 30
  Lövésszám 6
  Pirotechnikai osztály F2

  Tűzijátékok működtetése biztonságosan

  Az a pálya, hogy a bari nőd a kórházba csak max. látogatni megy utánad így a szilveszter éji bűnbeesést elfelejtheted, ha nem figyelsz. Ezért javaslom: RFM (read the fucking manual), azaz olvasd el a használati útmutatót a csomagoláson. Ha a csomagoláson leírtakat betartjátok, a termékek semmiféle veszélyt nem jelentenek számotokra, ezzel együtt elmondom neked a gyakrabban előforduló baleseti helyzeteket és azt is, hogyan tudod egyszerűen elkerülni azokat.

  1. Többen indítjátok a termékeket = előbb-utóbb elkezdtek baromkodni, és a haverjaid rosszkor vagy rosszul indítanak valamit. 
   Csináld az indításokat egyedül, vagy max. 1 haveroddal és tényleg figyelnetek kell egymásra. A többiek pedig élvezzék a műsort a megadott távolságon túlról. 
  2. Leszúrod a rakétát a földbe és az ezért nem tud felemelkedni = a földön robban. 
   A rakéta pálcája arra való, hogy az egész szerkezetet a röppályán tartsa. A rakéta tehát a pálcájával együtt emelkedik a magasba. Ez így van kitalálva. Ezért kell olyan eszközből indítani, amiből könnyen kicsúszik a pálca, így például egy pezsgős üvegből, vagy vetőcsőből. 
  3. Egy eltört vezetőpálcás rakétát indítasz = kiszámíthatatlan (akár vízszintes) röppályán repülő rakéta. 
   Ha egy pálca eltörik, főleg ha közel a rakétafejhez, akkor ne kísérletezz! Vidd vissza a kijelölt visszavételi pontra. Semmiképpen ne indítsd el! 
  4. Nem támasztod meg a telepet oldalról = felborulhat és oldal irányban össze-vissza fog lövöldözni. 
   A borulékonyság elsősorban az alacsonyabb lövésszámú, (mondjuk 20 lövés alatti) ebből következően kis alapterületű és kis bruttó súlyú telepeket jellemzi. Ezekre különösen ügyelj! Elég biztonságosan áll a lábán a lövéskor az 50 és e feletti lövésszámú telep, azért valami téglát e mellé is tegyél, amely elsősorban a nézők felé történő borulástól védjen. A telepeket egyébként egymással is nyugodtan megtámaszthatod. (Én mindig azt teszem.) Ha kettőt - hármat egy szigetelő szalaggal összekötsz, igen stabil alkotmány keletkezik. Nem kell félned, nem tesznek kárt egymásban. 
   A legveszélyesebb telepformák a rombusz, nagyon elnyújtott téglalap, X vagy háromszög alakú vagy más efféle mostanában divatos cuccok. Ilyeneket mi nem is forgalmazunk. Nem ajánlom a használatát. 
  5. És ott van a vetőcsöves (golyós) bomba, ahol ugye a bomba testet fordítva is bele lehet tenni a vetőcsőbe (mert bele megy), és akkor bizony az a földön fog bontani és valószínűleg a vetőcsövedet is használhatatlanná teszi. 
   Egyébként nagyon izgalmas bombákat indítani, de figyelj rá, hogy mindig a gömb rész legyen fölfelé.


  Igazából nem szoktak jelentős balesetek lenni, és ha bakik vannak, azokon is jókat vidulunk utána, de azért csak óvatosan! Ha betartod a leírtakat minden a legnagyobb rendben lesz. Legfontosabbként megismételem: távolodjatok el a csomagoláson jelzett távolságra és akkor nem érhet titeket meglepetés.

Címkék: tűzijáték